Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2018 22:18 - Телевизия BiT вече е собственост на Миро Янев
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 1276 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.02.2018 22:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    image  
Иван Върбанов | София, 09.02.2018 г. | Телевизия  BiT рязко смени собствениците си. Братя Вълневи написаха прощално писмо, което разпространиха чрез медиите. Така обявиха смяната на собствеността и посочиха името на новият притежател на медията – продуцентът Мирослав Янев. Мнозина се запитаха за причините на рокадата и доколко новият собственик е реален, посочен или назначен за такъв? Така или иначе вече е ясно, че започва пълна промяна.

Според информация в медиите журналистите, които са пристигнали в началото на работния ден в централата на телевизията са посрещнати с блокирани карти и ограничен достъп – както до сградата, така и до компютрите си. Според цитирано изявление на Мирослав Янев предстои тотална промяна – на програмата, на предаванията и на облика на медията. Предполагам, че това включва и ориентацията, редакционната политика и политическите уклони. Да, България! Това е положението.   

У нас трябва да притежаваш доста пари, за да си закупиш или да имаш телевизия. Или да имаш як финансов ресурс, разбирай гръб. Сред родните медийни босове ясно изразено лидерство има само един, при това със силно влияние в рекламния бранш.   

Познаваме Мирослав Янев като продуцент на Би Ти Ви Студиос и на Медиа Про Ентъртеймънт.  Помните "Домашен арест" - култовата комедийна праймтаймова породукция на бТВ, която се появи през 2011 г., нали? За да бъдем точни - ситуационна комедия. Продуцент бе именно бТВ Студиос - новата марка, която представяше всички продукции на Медиа Про Ентъртеймънт. Шеф на цялата машина бе Мирослав Янев.  

Това ми дава увереността да мисля, че новият проект - Българска Интерактивна Телевизия, ще бъде успешен. Защото вече е в ръцете на професионалистите, които ще направят симбиоза между телевизия, интеаркивност, втори екран, допълващо съдържание. Едно нова реалност, която вече навлезе за потребителите в модерно развитите страни и за която си мечтаем от преди поне пет години.   

Гледаш си филм - онлайн или в реално време. На допълващ екран можеш да откриеш всичко за актьорите - къде са родени, как изглеждат в момента, къде точно се намира къщата им, дори какво правят в реално време. Можеш да намериш информация за мястото на снимките или локацията на любимия ти сериал или да се разходиш по стадиона в реално време, докато гледаш мача. Матрицата днес и високите технологии дават точно тази възможност - да бъдеш част от виртуалната реалност, да я модерираш, да я надграждаш и да участваш в нея.   

Май и България влиза в новото време. За съжаление това е краят на проекта на Нери Терзиева, финансиран от братя Вълневи и спонсориран от Сашо Дончев - рекламите на Овъргаз бяха непрекъснато излъчвани от медията. Последните месеци бяха белязани от доста сътресения в медията, с програмен директор Сашо Диков. Първо свалиха от ефир Любица Кулезич. След това премиерът заплаши репортера на Би Ай Ти - Стоян Тричков, заради зададен въпрос. Само преди седмици се разрази абсурдна циркова ситуация в студиото на "Хайд парк", когато Филип Цанов си позволи колоритни реплики и стил на диалога си с водещата Полина Паунова по темата "Трябва ли да има втори лифт в Банско?".  

Към момента са прекратени всички предавания, освен новините. Това е изискване по лиценз. Екипът подготвя трансформацията и новата си програмна схема. Какви ще са новите хоризонти, редакционна политика, формат и дали ще има политическо заиграване и флиртове и в кой спектър - всичко това предстои да разберем.  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2546780
Постинги: 969
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930