Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2012 20:20 - Това не е спорт - Ърни Бариос
Автор: vingtsun Категория: Спорт   
Прочетен: 3349 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Това не е за състезания, това е за живот!

Винг Чун е специално предназначен за обучение на тялото и ума, за да постигнем желаната реакция по време на хаоса, на ‘мъглата’ на битката, или ако щете на свирепи произволни атаки!

Винг Чун, когато е трениран правилно, подготвя човек, да има една брутална, варварска, естествено адаптивна реакция. По същество той култивира ‘човешкото животно’ само  за една цел: да унищожи врага, най-бързо и възможно най-ефикасно, използвайки всички налични физически и психически  ресурси, както и подръчни средства.

На улицата, където изведнъж се разхвърчат удари,  няма време да се загрява, да се разтяга, или старателно да изучаваме опонента си и да разработваме план за битката.

При разглеждане на персонално обучение за опазване е от първостепенно значение, тренировъчната философия и методи на обучение да ви подготвят да се реагира незабавно при ‘студен старт’, използвайки прости и лесни за поддръжка на ‘комплекта’ инструменти, умения и стратегии.

Това трябва да се основава на натурални, естествени реакции, които са незабавно адаптивни към ситуационни промени в нападателите, терена или местоположението.

Например, един човек може изведнъж да бъде нападнат от трима, може да бъде в самолет, телефонна кабина, асансьор, претъпкан бар или открит паркинг, и така нататък.

Точно това е ситуация, за което сте обучавани и за която Винг Чун е предназначен!

Винг Чун не е ММА и би било глупаво да се опитвате да ги съвместявате в едно. Ако искате да се състезавате в ММА, намерете подходящ треньор и се учете от него. Не се опитвайте да изобретявате колелото и да превърнете  Винг Чун в нещо, което никога не е проектиран да бъде!

Самото естество на Винг Чун, стратегията за ‘вихрени’, постоянни атаки ще работи срещу него на ринга или в клетката, където има рундове, достатъчно време и пространство, за да използва тактика за ринг, както и използване на правилата за да се прекъсне атаката.

По улиците, ние  не можем да си позволим този лукс и трябва да мислим за нещата много по-просто и първично.

В "режисирания бой", хватките и техниките са в изобилие, но за съжаление това може да бъде фалшива илюзия и рецепта за бедствие.
В "реалния бой на улицата" няма техники [в правилното разбиране за Винг Чун, няма техники]. Трябва да използвате най-мощният инструмент: ума си!

В комбинация с естествените си инстинкти за оцеляване, съзнанието ви трябва да бъде свободно да функционира концептуално и креативно, за да разполага с гъвкав боен план:прост, директен и ефективен.

Вие не трябва да сте скован, в очакване да приложите наизустени техники и комбинации.

В бетонната джунгла ние не се борим за медали, за пари, за слава, или за егото.

Ние се борим за нещо много по-ценно: живота ни!

При Винг Чун, ние не тренираме за състезания.

Ние тренираме, просто за да оцелеем.





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ot otdavna ne bqh chel neshto podobno
14.02.2012 00:55
Edin po zadulbochen pogled na edna prosta i vse taka trudna sistema
цитирай
2. vingtsun - re:
15.02.2012 22:49
Авторът е един, от младата генерация учители по Винг Чун. Ученик на Гари Лам. Вече със собствена организация и доста школи които работят под негов ... контрол. Миналата година беше поканен на семинар в Англия и отзивите бяха много добри.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vingtsun
Категория: Спорт
Прочетен: 114424
Постинги: 31
Коментари: 22
Гласове: 35
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930